Obnovený provoz – data a základní pravidla


Od 25. května je obnoven chod pravidelných lekcí, těšíme se že se opět setkáme při společné praxi. Zde najdete základní informace:

Tělocvična Palackého

Cvičení bude probíhat od 25. května do 17. července 2020 (s výjimkou státních svátků) a od 17. srpna do 25. září 2020. Nový semestr naváže 29. září.

Tělocvična 4. ZŠ

Cvičení bude probíhat od 25. května do 30. června a od 8. září do 25. září. Nový semestr naváže 29. září.

Společná pravidla

Abychom zajistili co nejbezpečnější prostor, museli jsme stanovit několik dočasných pravidel:

  • Roušky by se měly nosit v šatnách a společných prostorách, cvičit je možné bez nich
  • Šatny a další zázemí je možné používat, ale neměli bychom se v nich dlouho zdržovat, převlékat bychom se měli postupně během celé přestávky
  • Pokud je to možné, noste si vlastní podložku nebo libovolné další pomůcky (může se hodit zejména tenká deka a popruh, které nedokážeme pravidelně dezinfikovat), pokud ji nemáte, zapůjčíme vám naší, dezinfikovanou
  • Společné prostory budou mezi lekcemi desinfikovány (zejména pokud jde o často dotýkané povrchy jako jsou kliky nebo vodovodní baterie)
  • U vstupu do centra a před tělocvičnou je k dispozici dávkovač desinfekce na ruce
  • Pokud můžete, přihlaste se do mail listu

Pokud se v tomto semestru cvičení nebude z vážných důvodů účastnit, je možné převést část kurzovného na další semestr. Řada z vás to už byla vyřídit v kanceláři, ale je možné se domluvit ještě v prvních obnovených lekcích. Tento převod musí být vyřešen do 30. června, prosíme kontaktujte nás tedy co nejdříve. Pozdější nároky už nebudou akceptovány.

Vzhledem k situaci bude nutné omezit sdílené používání   pomůcek na cvičení. Z hygienických důvodů vás prosíme, abyste si na cvičení nosili vlastní podložky, čisté ponožky (nebudeme cvičit naboso), ideálně s protiskluzovou úpravou na chodidle, čistý větší ručník nebo tenkou deku, kterou bude možné použít pro podkládání případně vlastní popruh. Pokud podložku nemáte, můžeme vám ji zapůjčit a podložky budou po každé lekci desinfikovány.

Používání šaten a sociálního zařízení je od pondělí možné, ve společných prostorách bychom ale měli nosit roušky. U vstupu do tělocvičny a u vchodu do prostor školy jógy jsou připraveny dávkovače s desinfekcí, prostor bude také pravidelně desinfikován ozónovým generátorem.

Během tohoto semestru nebude (alespoň z počátku – uvidíme podle pokračující epidemiologické situace a počtu lidí v lekcích) dovoleno nahrazování lekcí – jednak abychom předešli případnému přeplňování tělocvičny, jednak proto, aby se nemíchaly skupinky cvičících a byla tak v rámci   možností dodržena sociální izolace. V případě že s námi budete pokračovat ve cvičení i na podzim, bude možné zameškané lekce nahradit během podzimního semestru podle běžných pravidel.

V průběhu semestru vás prosíme o pravidelné sledování našich stránek, pro případ že by došlo k opětovným omezením provozu. Pokud dojde k nějakým dalším změnám nebo se objeví  nové informace, budeme vás touto cestou informovat. Na našich stránkách je také k dispozici mail list do kterého se můžete přihlásit, abychom vám mohli zasílat provozní informace.

Facebookmail